Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

15 Юли 19, 07:34
Най-голямата диамантена мина в света се закрива


Мината е известна като източник на около 90% от розовите диаманти в света


Най-голямата диамантена мина, Argyle (Австралия) на Rio Tinto Group, известна с находищата на розови и червени скъпоценни камъни, ще бъде затворена след близо 40 години работа. Очаква се мината да спре работа преди края на 2020 г., след като най-сетне изчерпа възможностите за добив.Повече от 2/3 от добива е свързан с кафяви диаманти с по-ниска стойност, а общата продукция на мината се продава за средно $15 - $ 25 за карат. Това е доста под средната цена за карат от $ 171, отчетена миналата година за De Beers, които са вече част от Anglo American plc. Argyle е известна като източник на около 90% от розовите диаманти* в света. Въпреки че привличат голямо внимание, розовите диаманти представляват едва 0.01% от общата продукция на Argyle. RBC Capital Markets и Panmure Gordon прогнозират, че затварянето би могло да тласне нагоре цените, които слизат от 2011 г. насам, а конкурентите от Русия и Канада се надяват точно на това. Само за последните 5 г.. докато цени акции и имоти се качваха, цените на диамантите са паднали с още 11.26 %.

*
През април 2017 г. Sotheby’s продаде на търг 59.6-каратовия диамант Pink Star, добит от конкурента De Beers за $ 71 млн.

 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

17.3635