Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

16 Януари 19, 20:49 / Автор: Money.bg
Затварят и фабриката за сладолед във Варна
Заводът е собственост на швейцарската компания Nestle и британската R&R, които преди повече от две години създадоха съвместното предприятие Froneri, което е и директен собственик.

Froneri ще затвори фабриката си за сладолед и замразени храни във Варна. Froneri е вторият по големина производител на сладолед в Европа и трети в света. С приходи от € 2.5 млрд. (2017) и над 10 000 служители тя присъства в над 20 страни в цял свят.Nestlé Nespresso S.A ще инвестира около $ 2,6 млрд. в Южен Судан до края на 2016 г.

Уволненията ще засегнат 72-ма служители, на които ще бъдат изплатени пакети с обезщетения. На част от работниците ще бъде предложена възможност за преместване в други фабрики на компанията в чужбина, останалите отиват да си търсят работа в област (Варненска) само с 540 работни места, повечето от които на минимална работна заплата. ''Фронери'' гарантира, че българският пазар ще продължи да бъде снабдяван безпроблемно с продукти на компанията. Компанията продължава да има около 90 служители в страната в области като продажби, маркетинг, доставки и финанси. Nestlé работи във Варна от 2006 г., когато швейцарската компания купи сладоледената фабрика, която има годишен капацитет 20 млн. литра и е лидер на българския пазар с дял от около 40%.

Варна затъва скоростноПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1788