Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

17 Август 18, 02:14
Британските банки се връщат към бизнеса за управление на богатството
След години на преструктуриране и регулаторни проблеми компаниите, които се занимават с финансово консултиране и управление на богатството, се подготвят за очакващите ги трудности и конкуренцията в лицето на банките, които се завръщат към тези операции. Повечето британски банки, които предлагат финансови консултации, се отказаха от всички освен от най-заможните си клиенти, след като регулаторните промени от края на 2012 г. направиха този бизнес по-скъп и рискован.Тяхното отстъпление създаде възможности за консултантски компании като St James’s Place, Brewin Dolphin и Hargreaves Lansdown. Акциите на Hargreaves са се увеличили с над 200% от 2013 г. насам, а, от друга страна, индексът FTSE UK Banks се е понижил през същия период. Сега банките правят планове за завръщане.

Santander беше първата банка, която отново се върна към бизнеса с финансово консултиране - още през 2016 г., но дейността й се засили през последните месеци. Lloyds разшири бизнеса си в областта на застраховането и посочи управлението на богатството като ключов стълб на последния си тригодишен план, докато Royal Bank of Scotland стана първата банка в Обединеното кралство, която започна автоматизирана инвестиционна консултантска услуга в края на миналата година. Американската група Citi междувременно постави управлението на богатството в центъра на новата стратегия на операциите си в Обединеното кралство. Банките се надяват, че комбинацията от нови технологии и установени мрежи ще им даде предимство пред специализираните доставчици, като им позволи да се възползват от по-задълбочените данни за финансите на съществуващите клиенти и да използват по-ефективно клоновете, въпреки че клиентите използват все повече онлайн банкирането за ежедневните си финансови операции. Въпреки потенциалните разходи банките не се ограничават до онлайн продукти за масовия клиент. Lloyds вече предоставя финансово планиране и съвети чрез независими финансови съветници. Citi се насочва изрично към клиенти с минимални спестявания от £ 150 000.

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.138