Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

24 Март 18, 16:55 / Автор: ''Здравей, България''
Принц Кирил Сакскобургготски

За мен е чест да ме свързват с баща ми, а и си приличаме многоИнтервю с Негово Царско Височество Кирил Сакскобургготски, Княз Преславски и Херцог Саксонски

Нямам български клиенти, занимавам се с испаноговорящия пазар. Интересът към България се бе загубил в последните години, но напоследък отново започват да ме питат за инвестиции в нея. Казвам им да отидат и да видят. Като посланик на България казвам, че страната е страхотна и има много възможности в нея. Страстта ми към спорта дойде като резултат от любовта ми към природата. Майка ми бе запален скиор. Лятото ходехме на море. Карахме сърф във времето, когато дори още нямаше дъски за него. Тренирах уиндсърф, колоездене, голф. Последната ми мания е сърфът, защото синът ми вече е по-добър от мен. Занимавам се и със ски туринг - тогава отиваш да караш ски, но не използваш лифта, а се катериш пеш и после се пускаш по пистата. Принц Кирил и Сидни Финч (снимка; www.tatler.com)

Имахме силна връзка със семейството ми. Всичко беше много скромно - пътувахме с колата и имахме каравана, с която обикаляхме Испания. С момчетата се биехме доста, но това са нормални неща. Не разбирах много значението на това да си принц. Израснах в нормална среда, нямаше специално отношение към мен. Като бях дете, исках да бъда водач на камион, виждаше ми се най-страхотното нещо. После пък исках да се занимавам с физика. Имахме всичко, което ни трябваше, но нищо в повече. Родителите ни положиха усилия да израснем съвсем нормално, без темата за произхода да е главна в семейството.
 
Имахме бавачка, прислуга, но ни учиха на скромност. Веднъж годишно ходехме на ресторант, и то само с повод. Родителите ни криеха подаръците за нас по Коледа дадени за нас от техни приятели, а ние получавахме само най-скромните подаръци. Ежедневието ни беше обикновено, а с братят ми се биехме понякога. Принц Кирил и Сидни Финч, на рожденият ден на Павел Гръцки. На заден фон, Фелипе VI, настоящи крал на Испания (снимка: vozlibre.com)

С брат ми работихме на полето, ходихме да берем домати. Трябваше да събираме празните щайги. Беряхме домати на 40 градуса, а накрая на деня трябваше да занесем пълните щайги до трактора. Плащаха ни по 5 стотинки на касета. Правехме около 3 лева на ден. Искахме да си вземем въдици и да ловим риба. Баща ни беше O'key с всичко това, защото искаше да ни научи как се изкарват парите. 

От баща ми научих да правя нещата с поглед в бъдещето, а не от днес за утре. Той е много взискателен. Винаги е искал най-доброто за нас. Държеше на добрите обноски. Искаше да сме алтруисти и да споделяме един с друг. Купуваше ни едно колело и ни караше да си го делим, за да се научим да споделяме това, което имаме. Животът може да е спринт, може да е и маратон.

Една индийка от кварталния магазин ме пита: ''Ти не си ли принцът на България''. Не знам как е разбрала, беше ми неудобно да попитам. Бях изненадан колко много хора в Испания се интересуваха от моята сватба (навремето). Представям си какво щеше да бъде, ако бях останал в България. След развода, вече имам нов човек в живота си. Излизам с една англичанка. Живяла е 15 г. в Чехия. Да, имам си приятелка и то на моята възраст. Много съм щастлив. След време бих станал учител по физика и математика. Може да се върна в България, харесвам страната.ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1627