Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

20 Март 18, 08:52
Facebook цензурира La Liberté guidant le peuple

Снимка на великото произведение, символ на Франция, картината на Йожен Дьолакроа ''Свободата води народа'' (La Liberté guidant le peuple) посветена на Юлската революция, по-специално на събитията от 28 юли 1830 г. в центъра на Париж, на която жена с гола гръд развява френското знаме над барикада, бе цензурирана от Facebook.Режисьорът Джослин Фиорина публикува прочутата картина на Дьолакроа, за да рекламира онлайн театралната си пиеса ''Изстрел на улица Сен Рош'', която е част от театралния афиш на Париж. Само четвърт час по-късно картината е изтрита от цензорите в ''социалната'' мрежа (Фейсбук), като неприемлива за политиката на компанията, която от години насам оставя в мрежата терористично съдържание и рекламите на Ал Кайда и Ислямска държава, ''защото не можела да се справи с него''. 

Малко по-късно режисьорът качил нова реклама, за която била използвана същата картина (La Liberté guidant le peuple), но с надписа ''цензурирано от Facebook'' върху бюста на младата жена, която е не просто някаква си млада жена (цензорите на Фейсбук мразят младите жени и момичета), а Мариан, национален символ на Френската република, който в миналото бе и на банкнотата на франка. 

След разгаряне на скандала, от Facebook са разрешили великодушно ползването на картината, но обясниха, че цензурата на европейското изкуство (и на древното) е с цел да се предпазят потребителите, но без да става ясно точно от какво. 

Йожен Дьолакроа рисува La Liberté guidant le peuple през есента на 1830 г. Творбата е показана за първи път през май 1831 г. Правителството на Франция купува картината за 3000 франка с намерението да я постави в тронната зала на Люксембургския дворец, за да напомня за ''гражданина-крал'' Луи-Филип за Юлската революция, чрез която се възкачва на власт.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0905