Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

26 Февруари 18, 10:38
Грузинско-руско-българска следа зад сделката за ЧЕЗ

Според чешкото издание Lidovky, част от средствата от тия 8.2 млрд. чешки крони (320 млн. евро), заложени в покупката на ЧЕЗ (CEZ), са свързана с руско-грузинско-българският мулти-милионер (или милиардер) Паата Гамгонеишвили, който бе е един от собствениците на София Paradise Center, които скоро го продадоха за € 252.9 млн. на Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle и е един от собствениците на стоков базар (от 2007 г.) “Илиянци”. Паата Гамгонеишвили има и българско гражданство. В България на негово име се води фирма Еуро Стар ООД в която е съдружник с Ерика Николаева Ачева - Цонева (която е мениджър) и Давид Михайлович Коблианидзе.  

Българската компания купувач - ''Инерком България'', е предложила на ЧЕЗ комбинирано финансиране от няколко източника; собствени средства, банкови гаранции и финансирана чрез кредит от офшорни компании. Точно те според чехите са свързани с него. Гамгонеишвили Паата Зурабиевич е роден на 28 августа 1955 г. в Грузия, тогава още в състава на СССР. Работи и учи в Москва, а неговата предприемаческа дейност започва през 1988 г., като създава кооперация ''Системи и програми'', която се занимава с продажба на компютри и софтуер. По време на преврата против Борис Елцин взема негова страна против комунистическите бунтовници и получава орден ''За лична смелост''. През 1994 г. създава Търговската банка ''Славянски кредит'', а после се занимава със строителство и търговски центрове. Един от първите които строят МОЛ-ове, не за да ги експоатират или дават за управление или под наем, а за да ги продават. Милиардерът е леко потаен, не обича публичност, да оставя следи и да се афишира, макар да дава рядко интервюта и да се показва на откриване на свои обекти или други публични места. В средата на 2012 г. състоянието му бе ''само'' $ 290 млн. и дори не бе в класацията на милиардерите в Русия.   

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1114