Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

16 Януари 18, 20:07 / Автор: Р. Караджов
Френски притежатели на облигации на Руската империя, искат парите си от Русия

Единствените законни претенции, които облигационерите биха могли да предявят е към Френската Република, която е конфискувала руски, царски активи, но не им е платилаВъпреки, че Русия и Франция постигнаха споразумение преди 20 години, да се реши въпроса с
дълговете на царска Русия, изглежда 400 000 французи имат друго виждане. 

През 1997 г. Русия подписа споразумение с Франция и плати за закриване на царските дългове € 330 млн. Но 400 000 наследници на царски облигации не губят надежда, Според тях Русия никога не е обявявала банкрут, а държавните дългове по международно право, нямат давност.Френски притежатели на руски облигации в съдебната зала в Париж на 26 юни 2001 г.

Сумата, която са държали в облигации френските облигационери на руски държавен дълг (30 милиона облигации), купен от французи между 1880 г. и 1917 г., е била ₣ 15 млрд. по курс от 1914 г., в днешно време, еквивалент на между € 30 и € 53 млрд. (според различни оценки). Те са се обърнали към International Federative Association of Russian Debt Holder (Международна асоциация на държателите на руски царски дълг) с искане да им бъдат изплатени вложените от деди пари. Всички задължения на Царска Русия са отписани през януари 1918 година с Указ, подписан от Владимир Илич Ленин. 

Русия смята въпроса за приключен, защото; след руската революция Франция е конфискувала активи, принадлежащи на императорското правителство, но не е компенсирала своите граждани, загубили от плащания по облигациите, така както правителството на Великобритания е постъпило в аналогичната ситуация; конфискувайки руски активи, правителството е обезщетило британските облигацонери на царски облигации. Може би по тази причина, Франция никога официално не повдигала въпрос за руските имперски дългове, а споразумението от 90-те години бе жестът на руска добра воля и бе направено, за да се осигури влизане на Русия в Парижкия клуб.

На 22 август 2017 г. Русия покри и всички свои задължения натрупани от СССР, плащайки последните $ 125.2 млн. на Босна и Херцеговина за стоки, които са внесени от бивша Югославия в бившия СССР.
 
Първоначално задълженията бяха споделени от всички бивши съветски републики (отцепили се в независими държави), но погасяването на дълга остана само руска тежест, а в замяна останалите държави се отказаха от претенции към съветски чуждестранни активи от преди 1993 г. 

Тогава дълговете от съветската епоха възлизаха на $ 104.5 млрд., като най-много, $ 47.6 млрд се държаха от партньорите в Парижкия клуб (големи индустриални държави, предимно европейски и САЩ). Други се дължаха на Лондонския клуб (предимно търговски банки от Западна Европа, САЩ и Япония за кредити, отпускани на съветската Vnesheconombank - Внешэкономбанк (ВЭБ), до 1991 г.). Имаше и дългове към; Обединени арабски емирства, Словения, Хърватска, Чехия ($ 3.6 млрд.), Унгария, Финландия, Словакия ($ 1.7 млрд.), Сърбия, Македония, Китай и Кувейт. 

image

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0985