Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

09 Януари 18, 21:15 / Автор: Р. Караджов
Асоциацията на търговците на развиващите се пазари, обяви Венецуела в банкрут

Производството на петрол от държавната PDVSA е паднало до нивата си от 1989 г. и няма изгледи да може да се съживи. Венецуелският боливар спадна тия дни до над 150 496 за 1 долар и над 180 658 за 1 евро.

Emerging Markets Traders Association - EMTA* (Асоциацията на търговците на развиващи се пазари) обяви Венецуела в технически фалит, като предупреди, че плащанията по лихвите на венецуелските облигации може да се смятат за неизпълними. Решението влиза в сила от утре.Страната разполага само с $ 9.7 млрд., което е по-малко от дължимото по облигациите за 2017 г. и това което се дължи по тях за 2018 г. (освен другите дългове). Венецуелските, 9.25% с падеж през 2027 г. облигаци, се търгуват на 19 % от своята номинална стойност, а 11.95% с падеж през 2031 г., още по-ниско, на ¢ 16.86 за $ 1. От малкото купували по-сериозно облигации на Венецуела тези дни са Gramercy*, изградили позиция в дълг на Венецуела, след падането на цените в края на миналата и началото на тази година.

* EMTA е създадена през 1990 г. в отговор на многото нови възможности за търговия (Брейди облигациите са заменени от голямо разнообразие Eurobond и други финансови инструменти, включително в местни валути), създадени от разсрочване и преструктуриране на дълговете на Мексико и Венецуела (тогава).
* Gramercy Funds Management (основани 1998 г.) управлява $ 6 млрд. активи (главно инвестиции в развиващи се пазари) с екип от 60 човека. ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0726