Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

11 Декември 17, 20:43
В Саудитска Арабия ще разрешат отново киното

Саудитска Арабия ще позволи обществени кина за първи път от повече от 35 години от забраната им в страната



Очаква се първите кина да отворят през март 2018 г. В кралството няма обществени кина от началото на 80-те години, след като терористи превземат Великата джамия в Мека през 1979 г. След този случай, повечето форми на обществени забавления са забранени, а на религиозната полиция (обществена държава в държавата) е предоставен по-голям контрол над образованието, съдилищата и социалния живот. Още не се знае дали в кината ще има полова сегрегация (разделяне на жените от мъжете), също въведена през 80-те години. 

През 70-те години на миналия век в Саудитска Арабия е имало много киносалони и те не са смятани за не-ислямски, макар да са разглеждани като противоречащи на арабските (тези в кралството) културни норми. През 80-те остават няколко импровизирани кинозали, основно в Джеда и Мека, но и те са закрити от правителството, което под натиска на религиозните фанатици с указ закрива всички кина и театри. Единственото работещо кино в момента се намира в Ал-Кобар, но то е разположено в научен и технологичен център, а в него се показват само документални филми, извън часовете за молитва. Видеотеките в страната не за забранени, макар да са били преследвани и подлагани на натиск от религиозната полиция, но фалират и закриват след навлизане на сателитните телевизии през 90-те.
 
Денят в който Bitcoin ще падне

image


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1515