Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

02 Декември 17, 13:41
Българската фирма, сочена от медиите ни за купувач на бизнеса на ЧЕЗ в България, с огромни дългове



Фючър Енерджи (Future Energy)
, търговецът на електроенергия, сочен за купувач на бизнеса на ЧЕЗ в България е с големи дългове към НЕК и е отстранена от пазара на ток. От компанията са потвърдили пред ''24 часа'', че не могат да изпълняват задълженията си по договори за доставка на ток за клиентите, сключили договор с компанията. 



Българските търговци на електроенергия (ток), могат да се защитят от неприятни изненади, но почти не го правят

ЕСО, държавният оператор е изпратил предупреждение до 3 компании, търговци на ток, че имат големи задължения към НЕК. Това са Енергийна финансова група, Аркадия сървис и Фючър енерджи. Други длъжници са Гранд Енерджи Дистибюшън, Дикс 2001 - електроснабдяване, Джи Ви Ай, Ел Екс Корпорейшън, Енерджи съплай, Еско сървис, Мост енерджи, Сайт енерджи, ТЕЦ Мариц-изток 2. Според закона, ако един търговец на електроенергия спре да доставя електроенергия на клиентите с които има договор за доставка, те отиват при доставчика от последна инстанция (на скъп ток). Фючър Енерджи има над 5000 корпоративни и частни клиента, които сега казано на жаргон в бизнеса, ще ''изядат дървото'' със скъп ток.

Компанията (като всички български търговци на ток, плащащи на секретарките си, но не и за защита на бизнеса си) най-вероятно не е хеджирала (защита срещу покачване или спад в цената) поскъпването на електроенергията в последната година и е натрупала загуби, а най-вероятно слуховете, че тя ще купува ЧЕЗ промотирани в медиите, са били опит да отложи или отмени неизбежното (да си плати задълженията), изкарвайки се заета с грандиозни планове.



Противодействие срещу неблагоприятни движения в цените на електроенергията


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1017