Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

02 Декември 17, 12:10
Nasdaq също ще предлага фючърсни договори върху Bitcoin на инвеститорите
Най-вероятно Bitcoin фючърсите ще бъдат представени през второто тримесечие на 2018 година и ще бъдат търгувани на борсата NFX. CME Group и Cboe Global Markets вече обявиха, че ще предлагат фючърсни договори върху криптовалути. На 1-ви този месец, Комисията за търговия със стокови фючърси (Commodity Futures Trading Commission или CFTC) се съгласи CME Group и CBOE Global Markets да станат първите подобни платформи в света, които да предлагат търговия с фючъси върху биткойн. 



CME Group (Chicago Mercantile Exchange & Chicago Board of Trade) е най-голямата в света компания за търговия с фючърси и опции и има поделения в Ню Йорк и Лондон. Нейни са и индексите Dow Jones.

CBOE (Chicago Board Options Exchange) се представя като най-голямата в САЩ борса за опции, втората в страната за търговия с ценни книжа и и най-голямата (по стойност) борса за търговия с ценни книжа в Европа. Неин е Cboe Volatility Index (VIX Index) - водещ измерител за движението на пазарите по света.

В тази компания Nasdaq е по-слаб на пазара и анализатори не смятат, че има големи шансове тя да се наложи като основна платформа за инвеститорите в дигитални валути.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1367