Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

14 Март 12, 13:01
Пълен провал на българо-катарския бизнес форум

Бизнесфорумът между българските и местните фирми започна и приключи с провал



Хладен прием от страна на катарския бизнес към България. На българо-катарския бизнес форум, който беше открит днес от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в катарската столица Доха, не дойдоха бизнесмени от Катар. Нито един (от поканените 500). 

В хотела в Доха тази сутрин, над 100 наши фирми летели до Катар, за да представят своите продукти и услуги на евентуално заинтересувани катарски компании и инвеститори, чакаха напразно да се срещнат с катарски бизнесмени и да сключат сделки. В зала ''Цюрих'' в хотел ''Мьовенпик'' (Mövenpick Hotel Doha) е имало само българи.  Заради горещините и арабските нрави, катарските предприемачи не дойдоха на форума сутринта, а чак следобед, нещо за което аз бях предупредил, още щом разбрах, че ще има среща на бизнеса в Катар.

Това нагнети недоволство сред българските фирми. Защо са пътували до Катар, след като никой не иска да се срещне с тях? Ако експертите във Външно министерство и съветниците на премиера Борисов имаха поне малко опит, или бяха питали някой, който е живял в арабска страна, може би тази нелепица щеше да се избегне. Учудва ме, че нито един от бизнесмените ни също не е знаел, че по това време на деня, там обикновено не се работи, че това е време, когато всеки уважаващ себе си шейх още спи или в най-добрия случай още си пие кафето.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8797