Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

24 Ноември 17, 21:44
Скандала с източените 3.8 милиона от УниКредит Булбанк вече изтече в чуждите медии

Не правя сделки с хора на които нямам доверие! - Уорън Бъфет

Според шефът на УниКредит Булбанк - Левон Хампарцумян, ''Мартин Петров е типичен пример за ниско грамотен клиент, който е бил завлечен от хитра и красива жена (служителката на банката с инициали Ирина Ч. А.).'' Според него ''Петров лично е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис. Ако не е искал да прави това, то е бил подведен. Имал е доверие някому и е подписвал документи, без да чете. Но всичко това си е негов проблем. Хората с пари трябва да умеят да ги пазят, да имат елементарни познания и да са по-устойчиви на методите на уличниците. Знаем, че жените златотърсачки са доста талантливи, за това мислят цял живот. А глупаците плащат за глупостта си…'' - обясни Хампарцумян.



Днес бившият банкер Емил Хърсев ясно каза, че банката отговаря за служителите си. 

''Дори Петров да е бил подведен да подписва нещо е бил подтикван от личния си банкер. Факт е, че от август насам банката не е решила проблема, а прокуратурата е сезирана чак преди дни. Жената която е подвела клиента го е направила в работно време в качеството на банков служител. Принципът е, че когато човек сложи пари в банката, той е сигурен, че ще си ги получи - без значение какви измами извършват служителите. Служителят така му е казал, а той вярва на своята банка.''

Според Любомир Христов (бивш главен икономист и член на Управителния съвет на БНБ), е ''Изненадващо, че тази информация става известна чак сега. Когато една банка се държи извън регулациите, може да си позволи вътрешния ред да бъде мърляв, защото няма последици. Когато от личните сметки на човек, без негово знание и съгласие, изчезват пари, той трябва да бъде компенсиран.'' 

Въпросът е банката носи ли отговорност за действията на служителя си и ако не, защо хората биха държали пари в банка, а не е буркан? Не става ясно как уволнената лична банкерка е продължавала още 10 месеца да предоставя информация на футболиста за неговите сметки, депозити и операции?! Въпроса е и замесен ли е самия Петров в собственото си източване, защото има и такива случаи, както сутринта коментира Хърсев. Но дори да е, тогава защо банката е покривала случая досега и не е сезирала прокуратурата, че е обект на грабеж?

Но според слуховете в някои медии (източник), чиновничката в UniCredit Bulbank била лично протеже на Левон Хампарцумян, преди да я махнат от банката. Според тях е назначена в банката през 2013 г. по препоръка лично на премиера Борисов с когото била позната (но нищо чудно премиерът дори да не знае, ''че я познава''), а въпросната Ирина (Чавдарова Аткова) в момента работела в друга банка (но според профила и в linkedin, все още се води на работа в УниКредит Булбанк, като личен банкер) и вероятно е ''личен банкер'' (Private banking) на някой друг. Ако става дума за същата дама (ако греша, моля да бъда поправен), на 24 януари 2016 г. Комисията за финансов надзор е допуснала дамата до изпит за лиценз, за Инвестиционен консултант.

Футболистът Мартин Петров обаче носи донякъде вина за случая. Той явно се е предоверил и на Левон Хампарцумян, с когото се познава лично от години. На 16.06.2008 г. Мартин Петров и главният изпълнителен директор на UniCredit Bulbank Левон Хампарцумян откриха национална детска изложба в централния клон на банката в София, посветена на Европейското първенство по футбол. Тогава УниКредит Груп бе официален спонсор на УЕФА ЕВРО 2008.

В България явно понятието ''личен банкер'' (Private banking) има различно значение от това в Швейцария. Скандала с източените 3.8 милиона лева от УниКредит Булбанк вече изтече и в чуждите медии, а после нека после някои обясняват, че ''няма лоша реклама''. 



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1148