Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

21 Ноември 17, 16:27
Монархията е донесла на Великобритания £ 1.766 млрд. за 2017 г.



Годишния принос на монархията за икономиката на Обединеното кралство през 2017 г. е £ 1.766 млрд.
Икономическите ползи идват на много ниската цена за британската нация, равняващи се само на £ 4,50 на човек годишно

Brand Finance, консултантска компания за оценяване на бизнеса, търговските марки и управление на нематериални активи е изчислила, че за 2017 г., британската монархия е генерирало за икономиката на Обединеното кралство £ 1.766 млрд. Приносът включва излишъка от Crown Estate (малко под £ 329 млн.), Duchies от Lancaster и Cornwall, както и косвения ефект на монархията върху различни индустрии, от рекламната марка на Великобритания представена в световните медии, туризма, производството (на производителите монархията носи около £ 200 млн. годишно) и търговията, до продажбите на изкуство и музика, рекламния пазар или герба използван от благотворителни организации (членовете на кралското семейство са покровители или председатели на над 3 000 организации) и за различни каузи. 25% от потребителите на стоки в Китай например, асоциират Великобритания и нейните продукти в магазините с кралицата.



Над 800 са компаниите притежатели на удостоверение Royal Warrant (доставчици на кралското семейство), изключително полезно за марките за износ в чужбина - особено в Китай (25% от потребителите на стоки в Китай, асоциират Великобритания и нейните продукти в магазините с кралицата), Близкия Изток и САЩ, което носи £ 193.3 млн. за Великобритания, като от тях £ 19.3 млн. са само от правото за ползване на герба. Туризмът е донесъл £ 550 млн., а посетителите на Бъкингамския дворец, Уиндзор и други кралски ''атракции'' са над 2.7 милиона човека. Допълнителен тласък идва и от стоките продажби свързани с монархията или печалбите на модните марки, наречена ''Кралски ефект''*. Например когато Катрин ("Кейт" Мидълтън), херцогиня на Кембридж се появи с бежово палто, компанията имаше увеличение с 300% в продажбите на тези палта. Движението на членове на кралското семейство в страната води и до 30% покачване на заетостта в хотелите в дестинациите. Приносът на монархията в медийната индустрия (например сериалът The Crown, който е с цена £ 100 млн.) и изкуствата, е оценен на £ 50 млн. годишно. Въпреки че кралските обиколки в чужбина, официално имат за цел да укрепят дипломатическите отношения, те често са съпътствани от икономическа и търговска дейност, делегират кампании за многомилионни сделки и популяризират на най-добрите продукти и услуги на Великобритания. Икономическите ползи генерирани от монархията, идват на много ниската цена за британската нация, равняващи се само на £ 4,50 на човек годишно.

Проучването не включва оценка на фактора за стабилност, който монархията предоставя на капиталовите пазари в Обединеното кралство, като по този начин намалява пазарния риск и цената на капитала.

Проучването прави разлика между монархията и Кралското семейство. Монархията е институцията на наследствен държавен глава и свързаната с него символика, а терминът Кралско семейство се отнася до действащия монарх и неговите близки като частни лица. Проучването не отчита и частните притежания на Кралското семейство, включително Замъкът Балморал и Сандрингам Хаус, тъй като те не са обществено собственост и по този начин не влияят върху печалбата и загубата на монархията като обществена институция.

* За да се предпазят децата на монархията от прекомерно внимание, те често се обличат нарочно в ретро дрехи

  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1539