Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

20 Ноември 17, 18:05
Българите в чужбина са пратили в България 679.2 млн. евро за първите 9 месеца на 2017 г.

Статистиката отчита само парите по банков път и в размер над 5000 лв.

Българите в чужбина са пратили в България 679.2 млн. евро, което е малко под 2% от БВП на страната, докато  чуждестранните инвестиции са в размер на 744.2 млн. евро., много по-малко, отколкото е привлякла комунистическа Куба в условията на продължаващо, търговско ембарго.



Чуждестранните инвестиции са намалели с 27.4% в сравнение с периода за 2016 г., а парите на българските бежанци от чужбина са с 1.3% повече, но статистиката на парите пращани от българите в чужбина отчита само парите по банков път и в размер над 5000 лв. Тоест, сумата е много по-голяма, а делът на икономиката която се крепи на преводите на пари от избягалите зад граница българи е много по-голям. В България има цели общини, които се издържат почти изцяло от парите пращани насам, към оцелелите роднини, от избягалите им жители. Секторите в които тези пари оказват голямо влияние са банковия сектор и обмяната на валута, където генерират значителни печалби, недвижимите имоти и строителството, последното особено по селата и в по-малките общини.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1017