Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

12 Ноември 17, 03:10 / Автор: Р. Караджов
Вероятност от официално обявяване във фалит на Венецуела, в понеделник

  

Венецуела трябваше да плати до петък $ 81 млн. по дълга на петролната си компания PDVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.), основен генератор на валутните постъпления на страната. PDVSA пропуснала плащане от $ 1.161 млрд., обявено от правителството, но все още не стигнало до кредиторите. 

Специализирана комисия от 15 финансови институции, която е надзорен орган по оценките за кредитоспособността, се събра вчера, за да вземе решение за последващите мерки във връзка с това забавяне, но реши да се срещне отново в понеделник, 13 ноември, в 12 ч. (17 ч. по Гринуич) в Ню Йорк и да продължи да обсъжда въпроса.



Облигации на Венецуела, на борсата в Берлин

В понеделник в столицата на банкрутиралата държава (Каракас) се очакват международните кредитори за предоговаряне на условията по дълга, което е искане на правителството на страната. Споразумението да не се платят дълговете, не е лесен подвиг с инвеститорите от Wall Street и City of London. Пример е Аржентина, която се бори в продължение на 15 години, безуспешно. Във връзка с дълговете и Финансовото министерство на САЩ предупреди, облигационерите да се внимават с двама от основните преговарящи на Венецуела, чиито имена фигурират в черни списъци на Вашингтон. На кредиторите не е забранено да присъстват на срещата, но те знаят, че биха могли да си докарат проблеми с властите в САЩ, ако се съгласят да сътрудничат на лица от черния списък. Министерството на финансите съобщи, че в такъв случай санкциите, които могат да се налагат на американски граждани, включват до 30 години затвор и глоби до $ 5 млн., а за финансовите институции глобите достигат до $ 10 млн. Според инвеститор от Ню Йорк, той не знае за нито един негов колега от Ню Йорк или Ситито в Лондон, да е приел поканата на правителството на Венецуела и да отиде на Каракас. Мениджър на фондове от Лондон, също каза, че кредиторите не планират да присъстват на срещата в Каракас, като се позовават официално на страховете от насилието царящо в столицата. Венецуела дължи много пари и Китай, Русия, доставчици на петролни услуги, авиокомпании и други. На международните капиталови пазари, някои венеуелски облигации паднаха почти до 15% от своята номинална стойност, а валутата на страната се срути в последните дни до 52 128.77 за 1 долар и 60 990.66 за 1 евро.
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1023