Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

08 Ноември 17, 18:23 / Автор: dnes.dir.bg
Paradise Papers

Хакнатите компютърни сървъри в няколко от офисите на адвокатската кантора Appleby, отвори отново въпроса с офшорните зони по света. Appleby е доставчик на юридически услуги с офиси на Бермудските острови, Британските Вирджински острови, Каймановите острови, остров Ман, Джърси, Гърнси, Мавриций, Сейшелите, Хонг Конг и Шанхай.



Данъчният неутралитет на убежищата гарантира, че лица от различни юрисдикции, които правят колективни инвестиции, могат да избегнат двойно данъчно облагане. По принцип офшорните центрове допринасят за трансграничната икономика като помагат на отделните личности и организациите да сключват сделки през границите - Марк Прагнъл от консултантската компания Capital Economics. Тръстовете често се използват за защита на малолетни или на правото на конфиденциалност на високопоставени лица. 

Няма нищо незаконно в това да имате банкова сметка на Бермудите, Макао или остров Ман. Проблем е само, ако не я обявите в данъчната си декларация. Но ако британските офшорни центрове пострадат от нова кампания срещу тях, този ход ще зарадва финансови центрове като Сингапур, Обединени арабски емирства, Малта, Уругвай, Нова Зеландия, остров Гуам (САЩ), Делауер (САЩ) и други (дори Либерия), които се конкурират с отвъдморските територии. Губещите ще са най-вече обикновените хора, тъй като тези юрисдикции се използват широко от пенсионни фондове, много застрахователи, авиокомпании и други, от които гражданите са зависими.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0995