Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

04 Ноември 17, 01:38 / Автор: capital.bg
От 1 ноември на борсата са качени за търговия 20 емисии ДЦК

От 1 ноември на Българска фондова борса са качени за търговия 20 емисии ДЦК по вътрешния дълг със срочност от 1 до 10 години.



През борсата могат да се купят ДЦК за минимум 1000 валутни единици (левове и евро). Търговията на регулиран пазар прави капиталовата печалба и лихви от ДЦК освободена от данък печалба (10%), докато такъв се дължи, ако сделката е сключена на нерегулиран - междубанков и OTC. Лихвеното плащане по ДЦК също е необлагаемо. Когато цената на облигация е по-висока от номинала, се казва, че тя се търгува с премия, а когато е под него - с отстъпка. В момента доходът от български облигации е много нисък. Причините са няколко - това са най-нискорисковите инвестиции, а държавата емитира относително малко от тях, което прави търсенето им високо от големите инвеститори, а някои от тях като банките ги купуват заради законови капиталови изисквания.

image

Курс, финансови, стокови, валутни пазари и персонални инвестиции


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1214