Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

29 Октомври 17, 02:15
Акции на компания поскъпнаха с 394% след като добави към името си ''Blockchain''



Британска компания се качи на гърба на биткойн манията, а нейните акции поскъпнаха рекордно, с което отново напомни на компания за паста за зъби от Хон Конг, която бе качила акциите си по време на дот-ком балона (dot-com bubble) добавяйки ''.net'' към името си.



Цената на акциите
на On-line Plc скочи с 394% след като компанията обяви, че планира да смени името си на On-line Blockchain Plc. Това се случи ден след официалното обявление, когато цената на акциите на компанията също отчетоха сериозно покачване от 19%. Това е най-голямото поскъпване на акциите на малката компания, която е листната на борсата (London Stock Exchange) в Лондон от 1996 година. On-line Plc се занимава с инвестиции в бизнеси заети в сферата на информационните технологии и Интернет. Пазарната капитализация на компанията е £ 4 млн. Обемите, които бяха изтъргувани  достигнаха 2.5 млн. лота, което е 15 пъти повече от търговията с акции на компанията през цялата година. Това не е първи път,  в които промяна в името на една компания води до вълнение сред инвеститорите. Акциите на базираната в колорадо Bioptix Inc удвоиха цената си в дните след промяната на името им на Riot Blockchain Inc. по-рано този месец.

Друг случай на драстично поскъпване отразява по-скоро грешка в имената. Книжата на базираният в Ню Йорк стартъп на име SNAP Interactive Inc. поскъпнаха със 150% след като Snap Inc. обявиха, че  ще предприемат IPO за $ 3 млрд. през февруари тази година. Непознатата SNAP Interactive се занимава с разработка на мобилни приложения, докато Snap Inc. е компанията стояща зад популярната платформа Snapchat.

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1194