Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

26 Октомври 17, 12:38 / Автор: banks.dir.bg
Deutsche Bank ще плати $ 220 млн. на 45 щата заради манипулации



Споразумението решава последното висящо разследване срещу банката в САЩ, свързано с LIBOR (съкращение от London Interbank Offered Rate)

Deutsche Bank AG, най-голямата търговска банка в Европа е постигнала извънсъдебно споразумение с 45 щата на САЩ и ще плати $ 220 млн., като така ще отпаднат обвиненията срещу нея за участие в заговор по манипулиране Libor.



Обвиненията към банката включваха заговор с конкуренти за манипулиране на Libor и други референтни лихви. Според споразумението Deutsche Bank AG се призна за виновна по обвинения, че нейни служители са участвали в почти ежедневни манипулации на лихвата в периода 2005-2010 г. Като резултат от манипулациите щатски дружества и организации с нестопанска цел са били измамени със средства, които иначе са можели да бъдат използвани за благото на щатите. LIBOR е важен референтен лихвен процент не само за Британската лира, но и за други валути като например Американския долар, Евро, Японската йена, Швейцарския франк, Канадския долар, Австралийския долар, Шведската крона, Датската крона и Новозеландския долар. Банките използват Либор (London Interbank Offered Rate), за да определят лихвите по кредитни карти, ипотеки, студентски заеми и други трансакции на обща стойност около $ 350 трилиона, както и цената на кредитите, които си отпускат взаимно. Преди 2 години Deutsche Bank плати $ 2.5 млрд. след разследвания в САЩ и Великобритания, а защо бе манипулиран Libor може да прочетете тук. Libor е създаден от гръцкият банкер Минос Зомбанакис в Лондон, през 1969 г.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1412