Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

25 Октомври 17, 19:21 / Автор: Р. Караджов
Цената на марихуаната продължава да е ниска

Цената на марихуаната продължава да е ниска въпреки, че спадът се забави и дори цените леко се качиха в сравнение с края на лятото на 2016 г. Те обаче отново слязоха в сравнение с пролетта на тази година с около $ 3 за грам и в момента е пълно с обяви за отстъпки достигащи и надминаващи 30 %, като дори те да са рекламен трик, показват състоянието на насищане в един сравнително ограничен (там където тя е вече легализирана) пазар. 



В момента средната цена е $ 320.66 за унция (oz - 28.35 g) за високо качество (при около $ 400 за най-висока цена), $ 281.61 за средно (при $ 160 за най-ниска). Но на места в САЩ цените са паднали и под $ 5 за грам, което е под цената от $ 6.33 в края на първото тримесечие на миналата година. В Европа цените са малко по-високи, средното качество в Лондон е $ 7, но това е най-ниската отбелязана цена, $ 12 в Париж за същото качество и $ 12 в Берлин, но и в Германия и във Франция има провинции където тя е под $ 7 и дори под $ 6 за средно качество. Цените на едро за марихуаната са намаляха още през 2016 г. от $ 2 500 до $ 1 000 на килограм, което изправи доста производители пред проблем, тъй като в САЩ печалби на тази или под тази цена са трудни или почти невъзможни. Съвременните съоръжения за отглеждане използват сравнително скъпа технология за управление на светлината и водата, а работещите в тях трябва да имат познания за бизнеса. Въпреки това съм скептик, че марихуаната някога ще стане бизнес като пшеницата, соята и царевицата и че ще оцелеят и ще се развиват предимно и само най-големите, които могат да работят и при нисък марж на печалба. За мен по-скоро пазарът на медицинска и развлекателна марихуана прилича или ще заприлича на този на цветя и някои екзотични подправки.

На пазара на акции свързани с този бизнес, въпреки, че канадските акции са се качили с 10.374% от 22 септември насам и бяха отбелязали повишение с 16.119 % на 11 октомври, в САЩ те продължават да падат, като са слези от септември насам с още 8.095%. От октомври 2016 г. когато написах, че акциите са пред спад, тези в САЩ слязоха с 56.66 %.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028