Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

24 Октомври 17, 16:15 / Автор: Р. Караджов
Българска фондова борса пред спад

България излиза от кризата, за да се напъха отново в нея от другата страна



Идват неприятности за компаниите (от търговски до производствени) опериращи в страната и за всички останали, от банки и брокери до пенсионни фондове, включително за правителството

Драстичното отслабване на чуждите инвестиции, невиждано от 1996 г. насам и прогонени от слаба защита на частна собственост в България, липсата на правосъдие, много регулации над бизнеса и много бюрокрация, удари капиталовия пазар на страната. Още първия ден на седмицата премина със слаба активност на пазара на акции, като донесе предимно за индексите, а днес най-старият от тях - Sofix, слезе под 660 пункта. Макар не така зле представили се и останалите индекси бележат понижения.



Пред пазара на акции в България предстоят седмици и месеци на спад. Пазарът в страната се качи с не малко проценти през последните 5 години, но България е от малкото страни в които се наблюдава липса на чужди инвестиции (освен в страните във война), бягство на капитали, а нейният пазар на акции бе един от слабо представящите се - въпреки глобалния възход на финансовите пазари. Българска Фондов Борса слиза от края на април, но днес за пръв път проби ключово ниво, което предвещава неприятности за компаниите опериращи в страната и за всички останали, от банки и брокери до пенсионни фондове. Включително за правителството на Борисов, което не успя да направи почти нищо полезно за икономиката и през този си мандат.

Оптимистичен сценарий би бил спад и стагнация до май 2018 г., но ще се въздържа да дам точно проценти на спада и точен времеви период за развитие (тези които ме познават знаят, че мога) изцяло или в по-негативните варианти. Това е информация, която не ми се споделя (в момента) с непознати, така че оставям популяризирането на прогнози за нива на пазара на акции и дати за обръщане на тренда на експерти и капацитети от обичайните.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2013