Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

04 Април 16, 00:15 / Автор: Р. Караджов
Скандалът с Mossack Fonseca & Co. ще засегне акциите и междубанковото кредитиране на някои банки

Скандалът с Mossack Fonseca & Co. ще удари акциите (заради страх от санкции) и междубанковото кредитиране на някои банки в Германия, Великобритания, Белгия, Швейцария, Люксембург, Холандия, САЩ, Русия, Южна Африка, Сингапур, Хон Конг, Норвегия, Исландия, Дания и т. н.

Ще са ударени и брокерите регистрирани в Панама. Вероятно ще бъдат засегнати и така наречените ''облачни услуги'', а с Панама като дестинация (за луди) е свършено. В документите (11.5 млн. броя) и в тия 214 000 едва ли се крият кой знае какви изненади, но ми е интересно за колко ли са изтъргувани? Дали тези които са хакнали Mossack Fonseca и са продали информацията на журналистите и кой знае още на кого, са платили данъци за тази си дейност?! Това е свършено от вътрешен човек на компанията, иначе не бих си обяснил огромния обем данни, освен ако от Mossack Fonseca & Co. не са били толкова глупави да държат всички яйца в една кошница, което ми се струва невероятно. Така, че вероятно е вътрешен източник.

ПС: Сигмундур Гунлаугсон, премиерът на Исландия (който се ''бореше с банките'', според наивниците в социалните мрежи) е прекъснал интервю след въпрос за офшорната му фирма и за вложенията си за милиони в банките, които бяха докарали Исландия до фалит и за чиито дългове по-късно той преговаря като премиер.

image

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1278