Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

16 Октомври 17, 23:21 / Автор: Р. Караджов
Търговецът с наргилетата арестуван в София не е случаен и въобще не е безобиден, както го изкараха в медиите

Подобни пътни листи се издават изключително трудно, рядко и не на всеки

Наргилетата, търговията с тях и ползването им на територията на Ислямска държава са строго забранени

Български гражданин от сирийски произход бе задържан в София за връзка с Ислямска държава, при акция на ГДБОП и ДАНС, на 29 септември. Само ден по-късно се появиха версии, че пътния му лист издаден от Халифата бил едва ли не нещо обичайно, което не е вярно. Подобни пътни листи не се издават на ''куцо и сакато'', както се опитаха да обяснят някои, а се издават изключително трудно и не на всеки.



Питал съм двама войници от Ислямска държава с които контактувах за да получавам информация от региона. Докато единият бе обикновен войник, другият бе чеченски командир (по-късно мисля че стана емир, но бе убит в бой). Н въпроса ми дали един търговец може да получи разрешение на оперира в Халифата, д
иректния отговор и в двата случая бе ''Не бих посъветвал никого'' и ми бе обяснено защо. 

Движението между области и градове е силно затруднено за населението, дори за войници и командири от Халифата - без изрично разрешение и логично обяснение защо го правиш. Търговията, там където е оцеляла е под контрол и минава строги проверки през много КПП-та. Подобни пътни листи не се издават на търговци, освен ако не са в много близки връзки с ръководството на ИДИЛ (като убития финансист), но дори тогава се издават рядко и трудно. Не по-малко важно; наргилетата, търговията с тях и ползването им на територията на Ислямска държава са строго забранени и се наказват при първо провинение с 40 удара с камшик или много голяма глоба (в последните месеци с намаляване на приходите ИДИЛ налагат по-често глоби). Това обаче не направи явно никому впечатление в България.

Няма как търговец на наргилета и консумативи за тях, да има открит лист за цялата територия на Халифата, за да търгува там със забранена от властите стока. Откритият лист със сигурност му е даден за друга цел. Дори случайно да е наистина само търговец, този човек със сигурност тогава би имал връзки на много високо ниво в Ислямска държава, много над нивото на един командир на батальон в Халифата, много по-високо. 



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1674