Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

01 Октомври 17, 20:55 / Автор: Р. Караджов
Новата столица на Египет



Градът е предвиден за около 5 млн. жители
, а идеята е поне част от администрацията да се измести от Кайро тук още от края на 2018 г.
 
Апартамент от 120 м2 с 2 спални и 1 баня в новия град струва около € 45 248 (€ 377 м2), а по-луксозни изпълнения с 2 спални, 2 бани и гараж + фоайе с рецепция и изглед, струват € 525 на м2. ако се платят 5 % първоначална вноска и с договор за плащане от 5 години.



Това е фонтана на Cairo Festival City - квартал в покрайнините на новата столица изграден като бизнес, културен и концертен център с офиси магазини, училища и ресторанти, а жилищното строителство е основно вили.



Вилите в Park Avenue, квартал преливащ в Hyde Park (долу), огромен затворен комплекс с денонощна охрана, където и цените са по-високи.



Цените в този довършващ се комплекс (долу) са от порядъка на € 262.05 м2.



Новата столица на Египет е с малко по-хладен климат от Кайро и е странна смесица от стилове между европейски и арабски класически сгради от древността до днес, през архитектурата от 30-те години на 20 век, до ултрамодерни небостъргачи. Ще служи и като връзка между Кайро и Суецкия канал.  

Засега няма метро, но ще има собствена ЖП гара, летище, 25 жилищни квартала, хотели с обща база 40 000 стаи, както и най-големия увеселителен парк в Близкия Изток. По предварителна оценка първоначалната цена на инвестицията е $ 45 млрд., а площта му е 700 км2. Старото Кайро е с площ 214 км2.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1027