Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

28 Септември 17, 14:04
Компания за прахосмукачки започва производство на електромобили

Компанията е основаната от сър Джеймс Дайсън (със състояние от £ 7.8 млрд.), изобретател и промишлен дизайнер
 


Британската компания Dyson Ltd, която се занимава с производство на прахосмукачки, перални, сушилници за ръце, безшумни вентилатори, пречистватели за вода, нагреватели и сешоари за коса, си е поставила за цел да започне производство на електрически автомобили и да ги предложи на пазара до 2020 г. Компанията ще инвестира £ 2 млрд. в производството на електромобили и батерии и вече е привлякла над 400 иженери и специалисти от конкурентни европейски производители на конвенционални автомобили.  Dyson съобщиха, че ще се съсредоточат върху производството на батерии, различни от литийево-йонните, които ще могат да издържат на по-дълъг пробег и се зареждат за по-кратко време.



Компанията е основаната от сър Джеймс Дайсън (със състояние от £ 7.8 млрд.), изобретател и промишлен дизайнер известен с изобретяването на прахосмукачката без торбички. След като не успява да продаде изобретението си на големите производители той създава компанията си Dyson през 1993 г. и успява да я наложи на пазара. През 2017 г. компанията харчи £ 7 млн. седмично за изследване и разработване на нови продукти и е най-големият инвеститор в областта на роботиката и изкуствения интелект в Обединеното кралство. Сър Джеймс Дайсън и неговата компания бяха между тези които публично подкрепиха Brexit преди референдума, след като година по-рано бе обвинен от ЕС, че не иска да спазва регламентите на ЕС относно намаляване на мощността на прахосмукачките. Сър Джеймс Дайсън е и значителен филантроп подкрепящ техническите науки и промишления дизайн.
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1422