Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

26 Септември 17, 00:15
Бензинът изчезва от Венецуела

Въпреки, че е с най-големите петролни запаси в света, страната е изправена пред проблем с горивото.  Венецуелският петрол се характеризира с това, че е тежък и гъст, изисква сложна обработка и високи технологии, за да се превърне в гориво, а друг вариант е смесването му с лек петрол, който пък е вносен.



Венецуела
внася половината от бензина (освен, че внася и петрол за смесване), консумиран в страната, като готов продукт, от рафинерии в САЩ и от най-малко 2 години. Въпреки, че санкциите над страната въведени от Белия дом не засягат пряко този бизнес, част от танкерите пристигащи от САЩ не разтоварват горивото. Липсата на ликвидност в касата на PDVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) компрометира бизнеса, а част от доставчиците още чакат плащане на вноса си. Например китайската PetroChina нареди на американското си дъщерно дружество да не дава повече кредити на държавната венецуелска компания. Част от международните банки пък отказват да приемат пари от PDVSA, дори когато ги има, заради предполагаеми възможни реакции.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.456