Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

25 Септември 17, 13:09 / Автор: Р. Караджов
Кюрдите в Ирак гласуват на референдум за независимост

Подкрепени са от Израел, Швеция и Полша, а неофициално от Русия, Кралство Йордания, Белгия, Италия, България и Франция

Против са чиновниците на ООН, Ирак, Иран, Саудитска Арабия, Турция, някои от емирствата, Германия, Испания, САЩ и контролираната от Асад Сирия. Великобритания и Холандия са с по-двусмислена позиция в стил ''Не искаме да се караме с никого''.



На заплахите от някои държави обявили се ''против'' кюрдският президент обяви, че ''Дори целия останал свят да е против, те ще имат независимост и че ако трябва ще воюват с целия свят за свободата си''.

Част от арабите, християните и езичниците живеещи в Иракски Кюрдистан, също подкрепят независимостта, но има кюрди които искат да останат като автономия в рамките на Ирак. Референдумът се подкрепя от тюркмените (при определени условия), асирийците (които са християни и част от тях искат известна автономия в новата държава), арменците, зороастрийците, останките от язидите, мандейците - християнска секта от I в от н.е. (които искат известна автономия) и кюрдските комунисти. В страната за допитването има 400 международни наблюдатели и над 600 международни журналисти. 

Благодарение на относителен мир в региона (опазен благодарение на въоръжените до зъби кюрдски войски които спряха Ал Кайда и Ислямска държава) Кюрдистан има по-развита икономика в сравнение с други части на Ирак и по-висок жизнен стандарт. В Кюрдистан няма отвличания на чужденци по религиозни причини или за откуп, престъпността е ниска, улиците са безопасни, има много чужденци, включително от Европа и Северна Америка, има на работа около 20 - 30 000 гастарбайтери от други части на Ирак. В столицата Ербил се намира Erbil Stock Exchange (ESX) - фондовата борса в Иракски Кюрдистан.
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.0369