Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

18 Септември 17, 16:47
Арести за плащане в брой във Венецуела

Правителството в България, също като комунистите на власт във Венецуела иска да намали плащането в брой, за да увеличи печалбите на банковото лоби, тази на хакерите, престъпниците точещи банкови карти и да наложи контрол над парите на гражданите*

Във Венецуела можете да отидете в затвора, ако платите покупките си в брой. През последните дни са се увеличили арестите на хората които са платили в брой за хранителни продукти на свободния пазар.



Във Венецуела има ограничение за плащането в брой до 2 000 000 боливара, но заради инфлацията сумата се е стопила 5 000 на 70 само за броени месеци. Около 40% от венецуелците нямат и банкови сметки, а банковата система се срива, така, че дори да имате сметка и карта, не е ясно дали ще може да я ползвате, нещо познато на тези които получаваха заплатите си в КТБ, тук в България. 

Поради това венецуелците не могат и да използват електронни транзакции като алтернатива на кешовите разплащания. Венецуела има най-високата инфлация в света, което означава, че големите торби с пари трябва да бъдат пренесени, за да се плати за основни стоки. Това обаче е незаконно.

* Човек без пари, не е свободен и е подвластен на изнудване и рекет. В свободни икономики като Германия и Швейцария, където не са на власт комунисти, ограничения за плащане в брой няма. В България само 2 месеца, след като Народното събрание отказа да свали тавана за плащания кеш от 10 000 на 5000 лв., промяната отново се появи в законопроект. По стар oбичай поправката е маскирана в преходните и заключителните разпоредби на друг законопроект.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1075