Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

12 Септември 17, 22:39
Oсъдиха собственик на компания за онлайн инвестиции на доживотен затвор

image

Най-голямата компания в Китай, за така модерното днес Интернет финансиране, се оказа елементарна пирамидална схема. Съд в Пекин осъди собственика на доживотен затвор за измама. Yucheng Group контролираше платформата Ezubo за кредитиране на инвестиционни проекти и частни лица. 

Ezubao е привлякла пари от инвеститори, предлагайки високи лихви над банковите от порядъка на 9% до 14.6 %. Лицата, които искаха да участват, инвестираха парите си в Интернет платформата в очакване, че парите им ще бъдат отпуснати на кредитополучатели и ще им бъдат изплатени с лихва с течение на времето.



Близо 95% от инвестиционните проекти, представени в платформата, не са съществували, като на практика тя е била схема на Понци, плащайки само на някои инвеститори. 

Властите в Китай твърдят, че измамените са  900 000 човека, а общата сума набрана от измамата е € 6.45 милиарда. Друг изпълнителен директор на Yucheng Group също е осъден на доживотен затвор, а още 24 са били осъдени на затвор от 3 до 15 г. Хората са се доверявали на компанията заради рекламите излъчвани в най-гледаното време, представянето в медиите, участието на платформата Ezubo в поредица икономически или благотворителни прояви и поради това, че по поръчение на ръководството служителите са се обличали в Chanel, Gucci и други луксозни марки, за да направят компанията да изглежда много успешна. 

В опит да прикрият измамните си действия, извършителите са скрили 1200 документа в 80 торби и са ги погребали на 6 метра под земята. Полицията е успяла да открие документите след 20 часа работа с 2 багера. 

Случаят с интернет платформата Ezubo предизвика репресивни мерки срещу онлайн финансовите услуги в Китай и доведе до нов контрол над китайската P2P индустрия (Peer-to-peer инвестициите), където месечните обеми надхвърляха € 41.8 млд. 

* 
Едни от най-популярните форми на ''споделено'' финансиране са Peer-to-Peer (P2P) платформите. Те работят или би трябвало според рекламите да работят, като директна връзка между кредитодателите, инвеститорите и кредитополучателите избягвайки ''злокобната'' и бюрократична банкова система. Peer-to-Peer (P2P) платформите бяха обявени в сериозни медии за революция в инвестициите, кредитите и алтернатива на депозитите и за гобокопач на омразните от много банки, но истината е, че при тях сигурността е по-слаба дори от фирмите за бързи кредити или дори никаква.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.5933