Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

21 Февруари 15, 18:40
Как фалира компания на 1400 години

Японският бизнесмен Масакузо Конго има ''честта'' да е бил CEO на компания с 1 428-годишна история в периода на нейния разпад. Това е компанията с най-дълголетна история в света

Оказва се, че две лоши решения са били достатъчни, за да се постави тя на колене. Kongo Gumi Co, Ltd започва историята си, когато един имигрант-строител на храмове започва свой бизнес през 578 пр. Хр. в Осака, Япония. 



По това време Япония се е владеела от Принц Шотоку, който бил силно запален по будизма. Имигрантът строител дошъл от регион, който днес се намира в Южна Корея, и започнал да работи в Осака. Той бързи видял, че там ще има много работа за услугите, които предлага. В продължение на векове строежът на храмове бил основно занимание на компанията. Тя е построила замъка Осака, който се счита за един от най-красивите в Япония, както и храм Horyuji Temple в Нара. Компанията била семеен бизнес, който не се предавал в ръцете на първородния син, както била традицията, а я оглавявал този (или тази), който се е показал като най-добър в бизнеса. В годините, когато се раждали само жени в семейството, техните съпрузи приемали името Конго, за да може семейното име да продължи. Когато строежът на храмове бил в застой, компанията диверсифицирала с търговски обекти. По време на Втората световна война, когато никой нищо не строял, компанията правела ковчези.

Масаказу Конго, не е този, който е взел двете грешни решения. Те са били направени доста преди той да стане CEO и за времето си са звучали съвсем интелигентно, но последствията от тях започват да дават ефект по време на неговото управление. През 80-те години Kongo Gumi започват да диверсифицират като инвестират в имоти. Освен това, те решават да вземат заеми, и то големи, за да направят това. За съжаление, имотният балон в Япония се пука през 1992 година и стойността на техните активи се стопила. На всичко отгоре, се строели все по-малко храмове. През 1998 година основната дейност, която е изхранвала компанията векове, вече не се търсела изобщо. В началото на 2000-та година Kongo Gumi имала приходи в размер на 65-70 млн. долара на година, което било спад с 35% спрямо предишни периоди. Това е загуба на една трета от приходите и е удар за всяка компания. Поради задлъжнялостта на компанията Масаказу Конго бил принуден да направи съкращения и за затегне бюджета през 2004 година. Въпреки това, през 2006 година дълговете на компанията вече били в размер на 343 млн. долара. Това довело компанията до ликвидация. Така строителната компания Takamatsu я купува и днес тя е нейна дъщерна компания.
 
 


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ  


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1029