Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

12 Ноември 14, 18:16 / Автор: Р. Караджов
Новият ислямски халифат въвежда златен стандарт

Ще се секат динари от злато и дирхами от сребро

Новият ислямски халифат планира да въведе собствена валута в областите които контролира и да се  се върнат към динара от ранното средновековие. Оригиналният динар се състои от златни и сребърни монети.
 


Като образец ислямистите ще ползват кръглите монети, пуснати през 634 година, по времето на халиф Оман. Оригиналният ислямски динар е златна монета, с теглото  4,3 грама. Дирхамът е  сребърна монета, равна на 3 грама. Монетите са с кръгла форма, от едната им страна има ислямско послание, а от другата, датата на отсичане и владетелят на страната. Планира се валутата да влезе в обръщение още през следващите седмици. Ислямска държава получава между 1 и 2 милиона долара на ден от контрабандна търговия с петрол през Турция и около 20 милиона долара от откупи тази година. Ислямистите получават и няколко милиона долара на месец от богати дарители от арабски държави, освен това се финансират от изнудване, рекет, грабежи, а в последните месеци от продажба на робини - жени и момичета от завладените територии.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1684