Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

05 Септември 17, 12:15
Румънският премиер за банките в страната
Попитан от журналисти защо няма нито една банкова сметка, румънският премиер Михай Тудосе каза ''Не искам да им давам, смятам, че не заслужават!'' Той е отказал да получава заплатата си като премиер на карта, за да не трябва да дава на банките пари всеки пък, когато я ползва.



Премиерът каза, че имал банкова сметка, в която внесъл $ 500, а след 2 години му се обадили от банката и му казали, че не само нямо пукнат цент повече в сметката, но трябва да доплати още $ 50 за дължими комисионни. Румънският премиер направи сравнение между местните банки и престъпника Теренте - известен бандит от 20-те години на 20-ти век.

''Той е като дете пред вас, даже е като добро момче. Работиш с нашите пари и казваш, че нямаш печалба! Смятам, че имаш проблем. Разбирам, че плащаш данък за голяма и красива сграда, направена вероятно също с нашите пари и данък върху също хубава заплата на шеф на банка. Но нищо друго ли не искаш да плащаш? Говоря за данък печалба, защото ако си банка и нямаш печалба, имаме проблем!'' - каза премиерът.

Националната агенция за приходите започна проверка на 2 банки в Румъния, които работят в страната и не са на печалба. От 36 банки 18 са на печалба, а 18 декларират, че нямат печалби.

От години банковото лоби, медиите на което то плаща и Интернет престъпниците искат забрана за плащането в брой, заради ''борбата с престъпността''.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1241