Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

02 Септември 17, 12:52
Commonwealth Bank of Australia с още обвинения

Най-голямата австралийска банка, Commonwealth Bank of Australia (борсов код: ASX: CBA) разследвана за пране на пари и финансиране на тероризъм, не е следила и международните си транзакции. Австралийската служба за финансово разузнаване (AUSTRAC) повдигна обвинения за още нарушения на законите за мерки срещу прането на пари и финансиране на тероризъм.



В началото на август AUSTRAC обвини банката, че не е предоставила над 53 000 доклада за кешови транзакции от над 10 000 австралийски долара чрез банкоматите (които първи привлякоха внимание) и депозитните автомати между ноември 2012 и септември 2015 година на обща стойност 624.7 милиона австралийски долара. Commonwealth Bank of Australia е обвинена също, че изобщо не е информирала за съмнителни транзакции на стойност 77 милиона австралийски долара. Банката не е взела и мерки за наблюдение на някои клиенти дори след като е била предупредена за вероятно пране на пари. Вътрешен доклад на банката показва, че клонът, който се занимава с международни клиенти (компании и правителства), не е осъществявал никакъв или почти никакъв надзор върху 2/3 от дейността си. Всяко от тези нарушения може да струва на банката глоба от 18 милиона австралийски долара (12 милиона евро), общата сума на глобите може да се окаже колосална, а регулаторните органи в други страни където банката има клонове, също да започнат разследване на техните дейности. Пазарната капитализация на банката в момента е около 140 млрд. долара, а от 27 юли насам, акциите са слезли с 11.25 %.

 

Фиксиране на покачващи се или спадащи лихви за банки и лизингови дружества


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1053