Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

28 Август 17, 10:28 / Автор: Financial Times
Maersk Tankers инвестира в хедж фонд
Maersk Tankers, ще инвестира сериозни суми в квантовия хедж фонд CargoMetrics

Подразделението на A.P Moller-Maersk, най-голямата компания за транспорт и логистикa ще получи по-добра представа как и къде да разпределя флотилията си, ползвайки анализираните модели на фонда и достъп до данните и алгоритмите на хедж фонда.



Скот Боргерсон, главният изпълнителен директор на CargoMetrics Technologies LLC


CargoMetrics е компютърно базиран хедж фонд, който използва сателитни данни, транспортни регистри и дори метеорологични данни, за да прогнозира движението на стоковите потоци в световен мащаб. Морският транспорт е отговорен за над 90% от международната търговия в световен мащаб, а CargoMetrics следи движението на 120 хил. кораба благодарение на датчиците за отчитане на местоположение, с които те са оборудвани. Таксата за наем на един средностатистически танкер може да се удвои или да намалее на половина в рамките на седмица, а компаниите в бранша са принудени да вземат трудни решения, къде и кога да разположат корабите, за да получат максимален брой изгодни поръчки.

 

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8254