Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

17 Юли 17, 13:52
40% от скъпоценните камъни продавани в Русия са със сгрешени документи
40% от бижутата с диаманти и други скъпоценни камъни в Русия, продавани в магазините, са с документи, в които не са отразени истинските характеристики на камъните.



Пръстен с диамант 1.01 карат


Това доведе до искане за въвеждане на държавен стандарт (ГОСТ) за сертификация на диаманти над 1 карат, използвани в бижута. Нововъведението може да засегне и скъпоценни камъни, като рубини изумруди, топази, гранат  и тюркоази. Всяка година на дребно в Русия в се продават бижута с диаманти на стойност 300 млрд. рубли ($ 4,975 млрд .), но често в документите на бижутата се записват завишени характеристики за качеството на вложените диаманти над 1 карат и за по-малките от 0.30 до 0.99 карата.

Липсата на стандарти прави невъзможно обективно доказване, дали в съпровождащия продукта документ е отразено реалното качество на камъка. От Асоциацията на бижутерите на ЕАЭС  (Евразийският икономически съюз) искат лицензиране на търговията на едро с диаманти в Русия.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1222