Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

02 Юли 17, 19:53
Чуждите инвестиции, мизерно количество в сравнение на парите пращани от българите в чужбина

Българите, които живеят и работят в чужбина са изпратили на близките си € 293.9 млн. от януари до края на април. Това са само парите минали по банков път, като в тях не влизат сумите пренасяни в брой.

За същия период преките чужди инвестиции в България са мизерните € 125 млн. Докато целия останал свят се къпе в пари и инвестиции, заради ниските лихвени проценти, чуждите инвеститори избягват страната ни, заради липсата на съдебна система (въпреки огромните средства отделяни от БВП), ширещото се беззаконие (лумпенизирани граждани с каруци бяха разграбили и разрушили цял завод притежаван от чужди инвеститори, под закрилата на МВР, а къщи и села изкупени от чужденци преди 2007 г. изчезнаха отнесени тухла по тухла), липса на каква да е защита на частната собственост и високите нива на бюрокрация (корупция). 

Преките чуждестранни инвестиции в България за 2016 г. и началото на 2017 г.  идват от офшорни зони. Лесно може да предложим, че в случая не става дума за истински чуждестранни инвестиции, а за пари, инвестирани от български граждани, прикриващи собствеността си чрез офшорни компании. През миналата година инвестициите са били почти двойно по-ниски дори от кризисната 2010 г.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1207