Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

22 Юни 17, 15:27
5 от най-големи банки в Италия разследвани за търговия с диаманти


Данъчната полиция в Италия претърси централите на пет от най-големите банки в страната; Intesa SanPaolo, UniCredit S.p.A, Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Banco Popolare Società Cooperativa  и  Banca Popolare di Bari, които са заподозрени в незаконна продажба на диаманти.



Иззети са документи и компютри, които в момента са обект на разслдване. Брокерите на диаманти са използвали мрежите на италианските банки, за да продават скъпоценните камъни на клиентите им. Схемата се разследва от ноември миналата година след разкрития в предаването на разследващите журналисти от РАИ Тре. Брокери на диаманти са предлагали стоката си на клиенти на банките на многократно завишени цени, обявявайки качествата на камъните за много по-високи от реалните, като са убеждавали, че инвестицията е много изгодна. Но последваща продажба на диамантите се оказва невъзможна, или поне не на покупната цена на диамантите. Така единственият купувач оставала отново банката, но тя приемала диамантите срещу по-ниска от платената сума и с голяма комисиона. Така се затваря кръгът, в който печелят банката и брокерите, с които тя работи, а инвеститорите в диаманти, могат само да преглътнат загубата. Оправданието на банките е, че не разполагат с необходимите специалисти, за да правят адекватна оценка на диамантите, и поради това за купуването и продажбата им разчитат на трети лица. Бижутерската индустрия в Италия е във война с тази измамна практика от години. Засилените инвестиции в диаманти водят до създаването на редица платформи в интернет, където тази търговия е донякъде малко по-прозрачна поне откъм цени, като например Investment Diamond Exchange di Singapore. През 2015 г. пък незаконният бизнес с диаманти е генерирал оборот от най-малко € 300 млн.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5826