Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

20 Юни 17, 15:39
Половината от разходите на България за периода 1998-2015 г. могат да се определят като пълен провал
Провалите на властта са стрували 65.2 млрд. лв. на жителите на България, или грубо по около почти 4 млрд. лева на година. Останалите неопределени случаи, от които не се знае извлекли ли сме полза, са за още почти  2.12 млрд. лв. годишно.

''Успехите и провалите на българските правителства 1998-2015'' анализира работата на централната администрация посредством одитните доклади на Сметната палата. Картината за работата на администрацията в България в 901-те одитни доклада изглежда така:

384 случая на ''провал'' (струващи 65.2 млрд. лв.)
225 случая на ''успех'' (струващи 32.4 млрд. лв.)
292 ''некласифицирани'' случая (струващи 35.9 млрд. лв.)

Близо половината от одитираните разходи на България в периода 1998-2015 г. могат да се определят като провал. 1/4 от останалите средства са похарчени по-скоро успешно, а останалите 1/4 не могат да бъдат причислени към нито едната от двете категории. Делът на провалите не намалява през последните близо 20 години, държейки постоянна величина. В близо половината от програми, проекти и разходи, държавата харчи неикономично и работи неефективно, но време иззема и преразпределя огромен ресурс. Ситуацията е, че колкото повече държавата харчи, толкова повече губят гражданите и бизнеса. Пълният текст е достъпен на този линк.

Българите плащат 2 пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците




ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1055