Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

19 Юни 17, 20:10 / Автор: Източник, Monitor.bg
''Dom Perignon'' и ''Bollinger'' от кочина на село, ''Русский стандарт'' от Китай, ментета уиски, ликьори, ракия и вино
Баровете пробутват бутилка ''шампанско'' по 300 лева

''Статията в ''Монитор'' потвърждава тезата ми, защо българското шампанизирано вино ''Искра''
изчезна от барове, дискотеки и магазини. Там то се продаваше за по 8-10-15-20 лв. максимум (при цена в магазина от около 4 лв.) и защо навсякъде вече се предлагат само ''квалитетни'' бутилки шампанско. Печалбата на бутилка ''Искра'' е 100%-200%-300%, а най-евтиното ''вносно шампанско'' (с отвратителен, гаражен вкус, естествено), носи хиляди % .''

 В помещения на изоставени свинеферми се бутилират стотици бутилки “шампанско” на ден, които поемат към курортите и скъпите заведения в София и големите градове, където бройката се продава за поне 300 лева, като продукт на Moet&Chandon, Société Jacques Bollinger и други. Поредната фабрика е открита преди няколко дни в района на Перущица. В помещенията, в които до скоро са били гледани животни са открити етилов алкохол и огромен бидон от 600 литра, пълен със заготовка за шампанско. Ползва се спирт, който се разрежда с вода и ароматизатори, за да се получи близък до шампанското вкус, след което напитката е газирана и бутилирана. В съседни помещение са открити 1765 бутилки “шампанско”, на стойност от около 529 500 (петсторин , двадесет и девет хиляди и петстотин лв .) по груби сметки. Печалбата е в хиляди проценти, както за производителя, така и за дискотеки, ресторанти и други глезотии за влюбени и купонджии.



Празните бутилки се изкупуват от заведенията, за между 1 лв. и 50 стотинки за бройка. Най-предпочитани са френските марки, които пълни в оригинал, струват над 300 лева. Целостта на етикета трябва да е запазена, тъй като той е труден и скъп за копиране. Шампанското от една от най-скъпите марки има етикет от специална хартия, която някои клиенти разпознават само с допир. Ако случайно етикетът е разкъсан, се ползва богат набор от хартии, които наподобяват оригинала. Тапите, фолиото и телчетата, се правят в домашни фабрики с евтини и широкоразпространени машини. Най-лесна е направата на самия алкохол.

Част от руските водки и ликьори, които се продават в България, също са ментета, внесени от Китай. Идват готови пълни с алкохол в бутилки с етикети, или у нас пристигат само бутилки, след което в ги пълнят с ''качествен'', но скъп алкохол. Такъв е случай, засечен на митница Варна. С контейнер от Китай пристига пратка, която шуменска фирма декларира, като празни бутилки. Служителите решили да отворят контейнера и открили 42 336 броя еднолитрови бутилки, маркирана с логото и фирмения надпис на ''Русский стандарт'' - готовата продукция по груба оценка е за около над 1.350 млн. лв. Основната версия е, че ще бъдат пълнени с алкохол и пуснати на пазара. Получател е неизвестна фирма от Шумен, а кой стои зад нея не е ясно.

В случаите с ликьорите, стоката идвала директно готова за консумация от ценителите, или като съставка в романтичните и понякога екзотични коктейли.

Фалшификатите се озовават на Черноморието по поне 3 канала. Уиски с вода и водка менте. Това масово се сервира през този туристически сезон по морето. Според първите засечени проби, уискито е с 20-градусовово алкохолно съдържание, вместо стандартните 43, което ще рече, че е сериозно разредено с вода. В близост до Бургас е открит малък склад, в който са прибрани за съхранение над 5 тона ''уиски'' и ''водка''. Те трябвало да подсигурят потреблението на алкохол за Слънчев бряг и Несебър. Открити са и голямо количество спирт в които се добавят оцветители и ароматизатори, за да се получи копие на желаното, квалитетно питие. Водката на места пък е дори по-силна от препоръчителното, надхвърляйки дори най-сериозните руски стандарти, които са до 56 алкохолни градуса. 15 проби, взети от митници, здравно министерство и Комисия за защита на потребителите,регистрират алкохолно съдържание над 60 градуса!

Това показва, че най-масовите напитки по заведенията за лятото след бирата (без и тя да е сигурна) са менте. Преди дни служители на мобилна група към митници, влизат в склад с около 4 тона алкохол в индустриалната зона на Плевен. Алкохолът е приготвен за дистрибуция по морето. Открита е продукция от близо 2 тона разпределена в пластмасови туби, готова да захрани най-вече посетителите на заведенията и хотелите (макар подобен алкохол да се продава понякога дори в скъпи магазини). Там са преобладавали ментета на ракия и на вино (за националисти и любители на ''българското''), някои от които “отлежали” и “качествени”. В Лом също е засечено голямо количества алкохол, който трябва до седмица да се озове по черноморските курорти. Собственикът на алкохола пуснал обява в интернет, че продава ракия. Така бил разкрит и складът му в района на Белоградчик.

Варненски регион е зареждан от Велико Търново и околните села, където гаражи и изоставени цехове са импровизирани фабрики за алкохол. Бургас, в близост до който се намират едни от най-големите ни и оборотни курорти, черпи ''качествения'' си алкохол от Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Крайните селца към Шабла пък получават доставки от Шумен. За всяко едно направление и дестинация си има отговорник.


Как някои ресторанти ви карат да харчите повече пари
 



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1034