Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

14 Юни 17, 11:57
Размер на чуждите инвеститори в български имоти


За разлика от миналото покачване на цените на пазара на имоти в България, през периода 2007-2008 г., при този се разчита предимно на български купувачи.

През последната година отново се наблюдава, макар по-слаба тенденция, при която чужди предприемачи или частни инвеститори в сектора на имотите поглеждат към България.

По данни на Националния статистически институт от началото на промените в България, до края на 2015 г. общата сума на чуждите инвестиции в имоти в България е € 23.163 млрд. От тях 13.88%, което е € 3.216 млрд.  са вложенията в имоти. В сметките за тези инвестиции не влизат хотелите. Ако и те бъдат включени сумата на чуждите инвеститори в имоти, значително ще набъбне.

За периода в строителство са вложени € 755 млн. Следва секторът на хотелиерство и ресторантьорство с чуждестранни инвестиции в размер на € 655 млн. Другите два сектора, в които чужденци най-много са инвестирали у нас, са търговията и ремонта на автомобили и мотоциклети. Техният дял от всички чуждестранни вложения е 19.4%, или € 4.496 млрд. Най-много – 37.6%, или € 8.7 млрд. са вложенията в производство и добивна промишленост.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4455