Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

30 Юни 10, 10:26
Пияният брокер, купил 7 млн. барела петрол с присъда
Британският финансов регулаторен орган FSA наложи глоба и забрани на бивш брокер на компанията PVM Oil Futures да работи, за това че е манипулирал цената на петрола през 2009 г. посредством неупълномощената покупка на 7 млн. барела суров петрол, докато е бил в нетрезво състояние.



В ранните часове на 30 юни 2009 г. Стивън Ноел Пъркинс връщайки се от полят обилно с алкохол, голф уикенд ма 29 юни е сключвал сделки с фючърси на петрола от сорта Брент в изключително големи обеми за £ 340 млн., натрупвайки позиция еквивалентна на над 7 млн. барела петрол, което е 69% от обема на търгувания петрол. Пъркинс е употребил солидни количества алкохол по време на уикенда, предшестващ 29 юни и продължил да пие в понеделник преди да сключи сделките.

FSA е наложил £ 72 000 глоба на Пъркинс и му е забранил да работи в сектора на финансовите услуги за период от най-малко 5 години, за това че е купувал огромни количества суров петрол Brent, без да е упълномощен от клиенти за това. Прекият резултат от сделките, е че цената на петрола е нараснала значително. Затварянето на откритите от Пъркинс позиции e донесло на PVM загуба от почти £ 7.3 млн.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1507