Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Банки

27 Май 17, 22:45
BNP Paribas с глоба от $ 350 млн. заради валутни измами

Дилъри на BNP Paribas са са изнасяли информация за клиенти



Френската банка BNP Paribas бе обвинена, че е манипулирала сделки на международните валутни пазари. Банката е увеличила печалбата си на гърба на своите клиенти. 

Повече от 12 валутни дилъри в Ню Йорк и други търговски центрове на BNP Paribas са манипулирали валутните курсове и са били част от други незаконни дейности. Търговците на банката са поддържали контакт с конкуренцията си чрез онлайн чатове, правили са фалшиви транзакции и не са спазили правилата за споделяне на лична потребителска информация, като са давали данни за клиентите си на търговци от други банки. Служителите, отговарящи за продажби в BNP Paribas са подвеждали клиентите си относно цени на валутните пазари и по време на разговорите са си разменяли знаци с ръце, чрез които са си давали сигнали.
През 2014 и 2015 г. 7 големи банки са платили над $ 10 млрд. на властите в САЩ и Великобритания, защото са увеличили печалбата си чрез измама на гърба на собствените си клиенти.



НЕДВИЖИМИ ИМОТИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.155