Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

18 Май 17, 15:50 / Автор: Р. Караджов
CH-47 Chinook и МИ-25
Ми-24 е създаден след анализ на американските загуби по време на Виетнамската война. Американските хеликоптери са сваляни често и с леко стрелково оръжие. На базата на този опит, в СССР се създава Ми-24, бронирана машина, която може да носи 8 пехотинци, но може да изпълнява напълно самостоятелни мисии за поразяване на бронирана техника или жива сила. Голямата надморска височина в Афганистан принуждава конструкторите да добавят криле на машината, което пък допълнително може да осигури още повече оръжия. И днес варианти на тази машина се използват в армиите по цял свят и в много бойни действия по почти всички континенти.



През 80-те години на 20 век, ЦРУ дава мило и драго да докопа една такава машина. Чак в 1985 и 1987 г. им се отдава подобен случай, с МИ-25, вариант на МИ-24 разработен специално и само за продажба на страни които са извън тогавашния Варшавски договор. През 1985 г. два хеликоптера МИ-25 на ВВС на Индия са заловени на пакистанската армия. Двете машини са проучени задълбочено и са изпробвани от пакистански и западни пилоти. През април 1987 г., по време на последната от войните между Либия и Чад, чадската армия подпомогната от Френският чуждестранен легион прогонва либийците и завладява либийски Ми-25.

След преговори и пазарлъци, през 1988 г. ЦРУ получава разрешение от чадското правителство да вземе машината. Американски транспортен самолет Lockheed C-5 Galaxy каца в Нджамена с 2 Boeing CH-47 Chinook на борда и 75 войници. Франция осигурява подкрепа на операцията с войниците си по земя и няколко Dassault Mirage F1 участвали в конфликта по въздуха. МИ-25 е пренесен до Нджамена, където е качен на още един C-5 дошъл за случая, а американските машини са натоварени на другия.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1021