Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

09 Май 17, 13:26 / Автор: Р. Караджов
Сребърните монети на Ислямска държава
На снимките са сребърните дирхами на ИДИЛ. Още през 2015 г. Ислямска държава (ISIS) обяви, че пуска в обръщение своя валута от златни, сребърни и медни монети, за да разкъса оковите на капиталистическата финансова система на заробване, основаваща се на парче хартия.Тогава ИДИЛ обяви, че се отказва от всякаква чуждестранна валута и вместо това ще използва динари, за които взема образец от златните монети, използвани през VII в. по времето на халиф Осман. Според световните медийни агенции, които са нещо като рупор на Халифата борещ се против капитализма, един златен динар щеше струва $ 140. Ислямска държава наистина се опита да пуска свои монети, но това остана спорадично, като дори булките (момичетата и жените) които бунтовниците (както ги наричат в медиите) си купуваха за съпруги, се изчисляваха в долари.

В Алепо (преди ИДИЛ да го напуснат), в началото на миналата година едно 14 годишно момиче, купена за съпруга струваше около $ 1000 или поне за толкова бе купил жена си един от войниците на халифата. В обръщение останаха и сирийската и иракска валута, както турските лири и всичко което става за пари и борбата със световния капитализъм се отложи.

 
  

ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.135