Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Земеделие

30 Април 17, 02:15
Робот за бране на ябълки, праскови и портокали може да замени берачите на плодове
Израелската FFRobotics вече предлага решение за прибиране на реколтите от плодове, чрез своята машина, която може да работи 24 часа в денонощие и да набере 10 пъти повече плодове (портокали, праскови и ябълки) от най-добрите берачи на ябълки, като при това роботът натъртва много по-малко плодове от човек.



В момента все още 100% от ябълките се откъсват ръчно, най-вече от сезонни работници, много от които са и нелегални имигранти в САЩ. Роботът може да бъде настройван да бере различни сортове ябълки, което го прави удобен за прибиране на различни реколти. Компанията в момента усъвършенства алгоритмите за бране и разграничаване на използваемата продукция и повредени, болни или неузрели плодове. FFRobotics все още набира финансиране за проектите си, но роботизиран комбайн за бране на ябълки е показван на изложение в Тел Авив и пред фермери на Голанските възвишения. Опити за направа на роботи за пране е имало не веднъж, като някои от моделите са чрез засмукване на плодовете с вакум, но роботът на израелците има голям шанс, заради това, че не се налага дърветата да са специално подготвяни за автоматизирано бране. Роботът може да обере между 85 и 90% от плодовете, има до 12 автоматични, трипръсти ръце и може да събира до 1000 ябълки или портокали на час.
 

☞ Последни новини

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1016