Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Пари

18 Април 17, 10:59 / Автор: infostock.bg
Българите плащат 2 пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците
Българите плащат повече данъци и осигуровки, отколкото гражданите в редица държави с по-високи нива на заплащане.

Това показва доклад на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР), в която членуват страните с развити икономики. Облагането на труда у нас е над средните 36% за страните от ОИСР за 2016 г. В България отчисленията за данък върху доходите и различните видове осигуровки достигат 41.40%.

Облагането на труда в България е по-високо, отколкото в Гърция, Испания, Естония, Полша, Люксембург, САЩ, Канада, Великобритания, Нова Зеландия, Мексико и Чили. В богата Швейцария удръжките от заплатата на един несемеен работещ без деца са близо 2 пъти по-ниски от България - 21.8%. В Швейцария семейства с две деца плащат данъци върху доходите си в размер едва на 9.1%. По-високо е данъчното облагане на доходите в Белгия, Германия, Унгария, Франция, Италия и Австрия. За несемеен работещ без деца, удръжките надхвърлят 45% от заплатата. Когато се включат данъчните облекчения за работещи родители с деца, средният процент на удръжките в страните от ОИСР пада от 36% на 26.6%. Франция е държавата с най-неблагоприятно данъчно облагане на семействата с две деца - 40% от доходите, следвана от Финландия, Белгия и Италия.

Към данъците които българите плащат, може да се добавят още 20% ДДС, акцизи и други. За какво точно отиват парите на българите, може да се види тук.

Колко пари трябва да заработиш в България ако искаш да си купиш стока за 100 лева



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1489