Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

11 Април 17, 20:10
Руското министерство на промишлеността и търговията смята да легализира наркотици за медицински цели


Руското министерство на промишлеността и търговията (Министерство промышленности и торговли Российской Федерации) обяви, че законопроектът внесен в правителството за разглеждане е преминал стадий на обществено обсъждане и е съгласуван със заинтересованите федерални органи на изпълнителната власт.

Министерството предлага да се разреши култивирането на растения и производството от тях на редица обезболяващи препарати със силен ефект, които се използват при оказването на палиативна (облекчаваща – бел.ред.) помощ, общо 13 лекарствени препарата, 10 от които са включени в списъка на жизненонеобходими лекарства.

Законопроектът предвижда култивирането на култури като опиумен мак, но производството на продукцията от него, да бъде монопол на държавата. Сега в Русия е разрешено отглеждането на подобни растения единствено за образователни и научни цели и има забрана за промишлено производство. Тези лекарства се внасят или произвеждат на основата на опиатни субстанции, които към момента се доставят от чужбина, основно от Австралия (световен производител) и по-малко от Франция, Испания, Великобритания и САЩ. Всички всички наркотични вещества, дори направените в Русия са произведени само от вноса на суровини.



Papaver somniferum е едногодишно тревисто растение от сем. Макови (Papaveraceae), чиято родина е Централна Азия. Култивиран е от древността в Китай, Индия, Древна Гърция, Римската империя и др. Отглеждан е в Османската империя, откъдето в началото на ХІХ в. навлиза в българските земи, където става известен под името ''афион''.

Инициатор на измененията в законите легализиращи производството в Русия е ''Московский эндокринный завод'' (МЭЗ), държавно предприятие, което се занимава с производство на наркотични вещества. Около 1 милон човека всяка година имат нужда от тях в Русия, а за много болни от рак те са последния шанс да живеят дните си без болки. Отглеждането на опиумни макови сортове е били забранени от Министерския съвет на СССР през 1987 година, а преди тази забрана, дори в научните институти на страната са селектирали сортове като ''Пржевальский-222'', ''Пржевальский-D250'' и ''Пржевальский-133'', ''Новинка 198'', ''Старт'', ''Б-227'', ''Юбилейный'' и други. 

Вероятно е на готвеният законопроект да се окаже силна съпротива, или срещу него да започне кампания в медиите от комерсиално естество и за защита на търговски интереси, защото със сигурност ще засегне търговци и производители на други легални в момента обезболяващи препарати, а за мафията е сигурно, че ще бъде против.

Главна дирекция за контрол на наркотиците към Министерството на вътрешните работи (МВД) например, още от вчера се обяви против легализацията. Руският пазар (официалният) на обезболяващи, на основа на опиум препарати, е от порядъка на между $ 20 и $ 40 милиона.




ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.559