Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Търговия и инвестиции

09 Април 17, 22:42
Продават Нова Телевизия?!
Според Dagens industri, шведски ориентиран към фондовия пазар и бизнеса всекидневник (основана през 1976 г.), Modern Times Group AB (MTG) ще продава бизнеса си в България, купен през 2008 г. за € 620 млн. 



Тогава компанията купи Нова Телевизия, кабелния канал Нова+ и 80% от списание Ева за посочената сума, а по-късно, през 2013 г. закупи и 70% дял в Нетинфо (АБВ Поща, Vbox7, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Pariteni.bg и други). Dagens industri твърди още, че продажбата на бизнеса в България идва заедно с оттегляния от Чехия и Балтийските републики и с това ще се сложи край на присъствието на MTG в Централна и Източна Европа, с цената на няколко милиарда шведски крони загуби. Според Dagens industri сделка ще има до няколко седмици и ще е на стойност около € 100 млн. Компанията (STO:MTGB) силно пострада след кризата от края на 2007 г., като през 2011 г. акциите на MTG преживяха нов много голям спад, а в момента се стреми да преструктурира бизнеса си. Акциите на Modern Times Group AB са били най-скъпи в началото на март 2000 г., когато са се търгували на фондовата борса в Стокхолм за 604 крони.



ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1025