Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

Новини / Любопитно

26 Септември 16, 19:35
Франсис Дрейк и неговата експедиция
На днешната дата през 1580 г., Франсис Дрейк и неговата експедиция акостират в Плимут с пълни трюмове с подправки и испанско злато и сребро, след две години и десет месеца плаване.



Испанският посланик в Лондон настоява екипажът да бъде обесен, но кралица Елизабет I защитава моряците, като изтъква факта, че Испания подстрекава бунтовете срещу нейното управление и третира английските кораби по същия начин, както Дрейк третира испанските. Тя заповядва да се докладва на испанците, че всички ценности ще се съхраняват в кралската съкровищница дотогава, докато между Англия и Испания не се изгладят дипломатическите отношения. В Дептфорд на 4 Април 1581 г., на кораба на Дрейк - Golden Hind, е даден официален банкет на който кралицата удостоява Дрейк с титлата баронет. Гербът на Сър Франсис Дрейк е черен щит с широка, бяла вълнообразна линия по средата, с две бели звезди символизиращи северния и южния полюс от двете страни на линията.


ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1025